KARAR BİLGİ FORMU
I. KARAR KİMLİK BİLGİLERİ
II. BAŞVURU KONUSU
III. İNCELEME SONUÇLARI
| Hak | Müdahale İddiası | Sonuç | Giderim |
|---|---|---|---|
| Mülkiyet hakkı | İcra Etmeme | Düşme |
IV. İLGİLİ HUKUK
KARAR
|
TÜRKİYE CUMHURİYETİ |
|
ANAYASA MAHKEMESİ |
|
|
|
|
|
BİRİNCİ BÖLÜM |
|
|
|
KARAR |
|
|
|
MYM DOĞALTAŞ SANAYİ TİCARET LTD. ŞTİ. BAŞVURUSU |
|
(Başvuru Numarası: 2023/217) |
|
|
|
Karar Tarihi: 30/7/2025 |
|
|
|
BİRİNCİ BÖLÜM |
|
|
|
KARAR |
|
|
|
Başkan |
: |
Hasan Tahsin GÖKCAN |
|
Üyeler |
: |
Yusuf Şevki HAKYEMEZ |
|
|
|
Selahaddin MENTEŞ |
|
|
|
Muhterem İNCE |
|
|
|
Yılmaz AKÇİL |
|
Raportör |
: |
Gökhan SÖNMEZ |
|
Başvurucu |
: |
MYM Doğaltaş Sanayi Ticaret Ltd. Şti. |
|
Vekili |
: |
Av. Adnan GÜL |
I. BAŞVURUNUN KONUSU
1. Başvuru, ticari ve iktisadi bütünlük kapsamına alınan şirketten olan alacağın uzun süredir tahsil edilememesi nedeniyle mülkiyet hakkının ihlal edildiği iddiasına ilişkindir.
2. Başvurucu, nihai hükmü 2/12/2022 tarihinde öğrendikten sonra 28/12/2022 tarihinde bireysel başvuruda bulunmuştur.
3. Başvurunun kabul edilebilirlik ve esas incelemesinin Bölüm tarafından yapılmasına karar verilmiştir.
4. Başvurucu 16/4/2025 tarihli dilekçeyle bireysel başvurusundan feragat ettiğini bildirmiştir.
II. DEĞERLENDİRME
5. Başvuru konusu olayda başvurucunun bireysel başvurusundan feragat ettiği ve Anayasa Mahkemesi İçtüzüğü'nün 80. maddesinin (2) numaralı fıkrası kapsamında değerlendirilebilecek bir durumun söz konusu olmadığı anlaşıldığından 30/3/2011 tarihli ve 6216 sayılı Anayasa Mahkemesinin Kuruluşu ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanun'un 50. maddesinin (5) numaralı fıkrası gereğince başvuru hakkında düşme kararı verilmesi gerekir.
6. Açıklanan gerekçelerle başvurunun kabul edilebilirlik şartları yönünden incelenmeksizin feragat nedeniyle düşmesine karar verilmesi gerekir.
III. HÜKÜM
Açıklanan gerekçelerle;
A. Başvurunun feragat nedeniyle DÜŞMESİNE,
B. Yargılama giderlerinin başvurucu üzerinde BIRAKILMASINA 30/7/2025 tarihinde OYBİRLİĞİYLE karar verildi.