Aylıksız izin dönüşü bu süreler atlanılarak 37 ve 64 uygulaması

Sicil raporu tanzim edilen sürenin 6 yıla tamamlanmış olması durumunda ilgililere 657 sayılı Kanunun 64 üncü maddesinin 2 nci fıkrası hükmünün uygulanabileceği hk.


Kanun / Madde(ler) 657 / 37, 64, 108 Tarih : 08/02/1994
Kaynak 9 sayılı bülten 31. sayfa

Memuriyette iken ücretsiz izin kullanan veya istifa ve benzeri sebeplerle memuriyetten ayrıldıktan sonra tekrar memuriyete dönen personelin 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 64 üncü maddesinin 2 nci fıkrası gereğince 6 yıllık sicil notu değerlendirmelerinin sicil alınmayan yıllar bakımından nasıl yapılacağına ilişkin yazınız incelenmiştir.

Bilindiği üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 64 üncü maddesinin 2 nci fıkrasında "Devlet Memurlarından 6 yıllık sicil notu ortalaması 90 ve daha yukarı olanların aylık derecelerinin yükseltilmesinde dikkate alınmak üzere bir kademe ilerlemesi uygulanır" denilmektedir.

Mezkur Kanunun bu hükmünde birbirini takip eden şanı getirilmeksizin son 6 yıllık sicil notu ortalamasının 90 ve daha yukarı olması öngörülmüş olup, muvazzaf askerlik hizmetinden dolayı silah altına alınma ve istifa nedenleriyle sicil raporu düzenlenmeyen yılların bulunması halinde, sicil raporunun düzenlenmediği yıldan önceki ve sonraki yıllarda düzenlenmiş bulunan 6 yıllık sicil raporlarının değerlendirmeye alınması gerekmektedir.

Başka bir ifadeyle sicil raporu tanzim edilen sürelerin 6 yıla tamamlanmış olması durumunda ilgililer hakkında sözkonusu uygulamanın yapılabileceği mütalaa edilmektedir.