Sicillerin nota çevrilmesi

Devlet Memurları Sicil Yönetmeliğinin geçici 2 nci maddesi ile getirilen düzenlemenin 1985 ve sonrasında alınan sicilleri kapsadığı hk.


Kanun / Madde(ler) 657 / 121 Tarih : 08/02/1994
Kaynak 9 sayılı bülten 26. sayfa

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 37 nci maddesi ile 64 üncü maddesinin ikinci fıkrasının uygulanmasında, 31.12.1984 tarihinden önceki yıllara ait sicil raporlarının not esasına göre değerlendirilip değerlendirilemeyeceğine ve başka kurumlardan naklen atanan personel hakkında önceki kurumlarınca sözkonusu maddelerin uygulanmamış olması halinde yapılacak işlemlere ilişkin yazınız incelenmiştir.

Bilindiği üzere 657 sayılı Kanunun 37 nci maddesi ile 64 üncü maddesinin ikinci fıkrası 243 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile düzenlenmiş olup anılan Kanun Hükmünde Kararname 31.12.1984 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Diğer taraftan, 18.10.1986 gün ve 19255 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan "Devlet Memurları Sicil Yönetmeliği'nin Geçici 2 nci maddesinde "Bu yönetmelikler kapsamına giren memurların 1985 yılına ait sicil raporlarında yeterlikle ilgili soruların değerlendirilmesinde her pekiyi için 11, her iyi için 9, her orta için 8 ve her zayıf içinde 5, not esas alınmak suretiyle tespit edilen toplam not 1985 yılı sicilli sayılı." hükmü yer almaktadır.

Bu hükümler çerçevesinde sözkonusu düzenlemelerin 1985 ve izleyen yıllara yönelik olduğu göz önüne alınarak 1985 yılından önceki yıllara ait değerlendirme yapılmasının mümkün olmadığı, uygulamanın ancak 1.1.1991 tarihi itibariyle yapılabileceği mütalaa edilmektedir. Diğer taraftan, başka kurumlardan naklen atanan personelin sözkonusu hükümlere ilişkin taleplerinin de 1.1.1991 tarihi itibariyle değerlendirilmesinde kanuna aykırı bir husus bulunmamaktadır.